Ekrem ne razume srpski, misli da rec “neophodno” znaci ” ne sme” Video

Jevrić nije dao da Stanija čita pismo jer je zadruga napisala da je “zbog važnosti zadatka, neophodno da pismo pročita potparol”, i nije hteo da prihvati objašnjenje o tome šta znači reč “neophodno”

440942-39

 

Zadruga je svesna da Ekrem ima problem sa čitanjem, pa su zbog toga naveli da je neophodno da zadatak pročita Stanija. Pročitavši obaveštenje, Ekrem je rekao starleti:

– Ponekad ono što ti meni ubaciš neku reč…ne smeš to da radiš!
Starleta mu je objasnila da sme i da je upravo to i u pismu navedeno.
Gazda nije razumeo šta znači “neophodno”, odnosno za tu reč je mislio da znači “ne sme”. Farmeri su se grohotno smejali, a Ekrem se zbog toga toliko iznervirao, da je skočio i umalo nije pocepao pismo. Saška je takođe pokušala da mu objasni, ali uzalud.
– Ti pojma nemaš! Slušaj opet ću da ti pročitam. Sada ću opet da pročitam pa da vidimo jel ti razumeš ili ja – rekao je Jevrić, a onda ponovo pročitao pismo i dodao:
– Znači neophodno je! To znači da nije dobro što gazdin potparol čita! Ajde molim te mi dokaži tu tvoju školu, je*ala te škola! Neophodno je! Neophodno je znači ne sme da čita! Ja neću više da čitam! Vi mene budalom pravite ovde! Jel vi čujete da je neohodno! Ne sme da čita – bio je uporan Ekrem, dok su farmeri, smejući se na sav glas, pokušavali da mu objasne da greši.
 

Izvor: Alo

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply