Svadba na Farmi: Jelena i Sloba se vencavaju

Zorica Marković i Šeki Turković, a mladoženje Suzana Petrović i Edin Škorić

sloba-jelena-golubovic-venanje-svadba-farma-1382342545-384477

 

Svadba na Farmi. 
Farmeri su pismom obavešteni da će ove nedelje organizovati svadbu u tradicionalnom duhu. Sa obaveštenjem stigle i dve kutije u kojima su bila imena muških i ženskih farmera iz izvlačila su se imena mlade i mladoženje. 

Lepi Mića je izvlačio koverte i izvukao Slobodana Đurkovića koji će na svadbi biti mladoženja i Jelenu Golubović koja je dobila ulogu mlade.

Sloba našalio da je samo molio Boga da ne bude on mladoženja, a Jelena Golubovićmlada i da se to baš desilo. Rediteljka je bila presrećna što je dobila ulogu u farmerskoj svadbi.

Podeljene su i ostale uloge pa će roditelji mlade biti Zorica Marković i Šeki Turković, a mladoženje Suzana Petrović i Edin Škorić. Kum je Boris Stamenković, a stari svat Marko Vukotić. Brat mlade će biti Ivan Marinković, a matičar Lepi Mića.

“Svako od vas je imao priliku da prisustvuje nekoj svadbi. 
Nažalost većina svadbenih veselja u današnje vreme sadrži sve manje detalja koji predstavljaju oličenje tradicije, istorije I narodnih verovanja. 

Da bismo se svi podsetili kako je to nekada izgledalo, vi treba da organizujete svadbeno veselje po starim običajima. 
S obzirom na sve uslove I pravila pod kojima vi ovde živite, nažalost nećemo moći da ispoštujemo apsolutno sve običaje, a neke ćemo morati da modifikujemo. Bez obzira na to, trudite se 
da naredne nedelje sve dobro pripremite I u subotu organizujete pravu tradicionalnu svadbu. 

Kao što znate gazda je izvukao jedan par. 
Moramo da naglasimo da su u kutijama bila samo imena farmera koji nisu udati, oženjeni i nemaju decu”, pisalo je u pismu.

Izvor: Kurir

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply