Tuzna prica: Ko je bio otac Stanije Dobrojevic

Otac Stanije Dobrojević završio je gimnaziju u Podravskoj Slatini 1974 god. zatim je prešao u Osijek da studira ekonomski fakultet.

455321-mama

 

– Kao momak živeo je Podravskoj Slatini, kada smo se preselili u Podgoricu. Sa Draganom sam se zadnji put vidio krajem 80-tih godina kada je službeno dolazio u Podgoricu ( tada je bio direktor Uzora). – priča stari školski drugar Dragana Dobrojevića.

Jedino što nam je ostalo jeste ova maturska slika. – završio je prijatelj koji je želeo da ostane anoniman.
Stanija Dobrojević, otkrila je do sada nepoznate detalje iz svog privatnog života, i u potresnoj ispovesti starleta govori o ocu koji je ubijen tokom rata u Hrvatskoj, kada je imala 10 godina, kao i da ona i dalje ne zna gde joj je otac sahranjen i pod kojim okolnostima je ubijen.

– Tata Dragan bio je uspešan ekonomista i politički aktivan poslednje četiri godine života. Bio je kućni prijatelj Slobodana Miloševića, poznavao je i Željka Ražnatovića Arkana. Kad je život u Hrvatskoj postao nemoguć, mama, brat i ja smo napustili kuću u Okučanima na koju su kasnije bacili bombe i sravnili je sa zemljom. Tata je ostao tamo… Naredne dve godine nismo znali ništa o tati, da li je živ ili mrtav. Kad su nam javili da je ubijen, srušio nam se ceo svet. Mama je imala tek tridesetak godina, brat šest, a ja deset. Rekli su nam da je sahranjen u jednoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj… Ni dan-danas ne znamo gde je sahranjen niti detalje njegovog ubistva – izjavila je Stanija.
Izvor: ALo
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply